Stanje naročila
Fotokioski
Informacije
08 205 91 91

Moj uporabniški račun

Prosim izberite...
Ob odjavi se iz varnostnih razlogov izbrišejo vsi neshranjeni projekti in vsebina vaše košarice.
Popotniška blogerja Annika in Mathias Koch sta najlepše trenutke s potovanj shranila v letni fotoknjigi.

Nasveti za urejanje

Osupljiva letna fotoknjiga s potovanj "Dream team-a"

Annika in Mathias Koch tako rada potujeta in fotografirata, da iz potovanja v potovanje vse bolj profesionalno fotografirata. Njuna CEWE FOTOKNJIGA je nastajala skozi celo leto. Oblikovala sta letno fotoknjigo s spomini z vseh svojih potovanj v letu 2018, od januarja do decembra. Izbrala sta XL CEWE FOTOKNJIGO na mat fotopapirju. Izbran format fotoknjige jima je dopuščal veliko mero kreativnosti.

V tej fotoknjigi je bil najin cilj izpostaviti čudovite fotografije na minimalističen način, brez pretiranega oblikovanja.

"Ta letna fotoknjiga je zapis najinih osebnih spominov, zato postavitev in oblikovanje nista formalna, temveč zabavna," pojasnjuje Annika. Poiščite navdih v njuni popotniški letni fotoknjigi in oblikujte svojo. Oglejte si nekaj oblikovalskih idej, ki bodo lahko uporabne tudi za vašo popotniško fotoknjigo.

Pustite več praznega prostora

Ker so fotografije zelo barvite, sta se Annika in Mathias odločila za minimalistično oblikovanje z nekaj več beline. Takšno puščanje prostega prostora je pomembno načelo postavitve, zaradi katerega je fotoknjiga videti bolj elegantna in profesionalna.

»Dream team« nam predstavlja sijajne trenutke: Annika in Mathias Koch sta svoje enoletno potovanje ujela v XL CEWE FOTOKNJIGO.
»Dream team« predstavlja briljantne trenutke: Annika in Mathias Koch sta svoje trenutke enoletnega potovanja shranila v XL CEWE FOTOKNJIGI.
Oblikujte svojo CEWE FOTOKNJIGO

Fotografiranje s stekleno kroglo

Na večih mestih v fotoknjigi je moč opaziti fotografije, posnete s stekleno kroglo, ki kreativno prikazujejo čudovite kraje in pokrajine, kot sta grad Neuschwanstein in Eifflov stolp. Steklena krogla je postavljena pred kamero ali na tla, da se v njej zrcali ozadje. Annika in Mathias sta s pomočjo te fotografije ustvarila element polkroga ali kroga, ki ga uporabita na večih straneh letne fotoknjige.

Grad Neuschwanstein se zrcali na steklenI krogli.
Harmonične barve in detajli: posebni triki, kot je zrcaljenje s stekleno kroglo, lahko fotografijam dodajo vznemirljiv videz.

Oblikovalski nasvet:

Polkrožni izrez na naslovnici fotoknjige je pravzaprav bel krog, ki ga je v programu možno dodati na fotografijo. Najdete ga med pestro izbiro klipartov v programski opremi za naročanje, v kategoriji oblike. Poskrbite, da se bo barva izbrane oblike kliparta ujemala z ozadjem CEWE FOTOKNJIGE.

Izbira pisave: manj je več

Leva stran odraža vzdušje prave retro fotografije. Igriva pisava naslova popestri dogajanje in vnese dinamiko. Kochova v fotoknjigi uporabljata le dve vrsti pisave: igriv in dinamičen slog za naslove in čitljivo pisavo za besedilo. V tej fotoknjigi sta združila vse svoje spomine v celoto.

Zaradi kompozicije fotografij na dvojnih straneh je fotoknjiga bolj harmonična.
Zaradi kompozicije fotografij na dvojnih straneh je fotoknjiga bolj harmonična.

Izkoristite čudovito svetlobo - z daljšim časom osvetlitve

Veliko fotografij je narejenih ob sončnem vzhodu ali zahodu, ko je svetloba mehkejša kot podnevi. Zato izkušeni fotografi nekatere fotografije posnamejo z daljšim časom osvetlitve. V fotoknjigi takšne fotografije kljub nekaterim zelo živahnim dajejo celotnemu izgledu pridih mehkobe.

Z nastavitvijo daljšega časa osvetljevanja je voda v padajočem slapu videti mehka in zamegljena.
Z nastavitvijo daljšega časa osvetljevanja je voda v padajočem slapu videti mehka in zamegljena.

Izpostavite čudovite fotografije

Posebnim fotografijam je potrebno omogočiti, da naredijo vtis, zato jim je dobro nameniti več prostora. Uporabite nekaj motivov na obeh straneh fotoknjige in pri tem poskusite uskladiti barve. Beli krog, ki se pojavlja v celotni fotoknjigi je nastal po navdihu fotografije steklene krogle. Skupaj s temnejšo pisavo se lepo povezuje s temnejšimi deli na fotografijah.

Simetrija fotografij ustvarja posebno harmonijo na dvojni strani.
Simetrija fotografij ustvarja harmonijo na dvojni strani.

Simetrija dvojnih strani

Na prikazani dvojni strani ima geometrijska razporeditev fotografij ključno vlogo. Fotografiji na levi in desni strani sta diagonalno usmerjeni proti sredini, medtem ko je sredinska fotografija vertikalna. S tem je dosežena popolna simetrija in harmonija na straneh fotoknjige.

Annika in Mathias Koch veliko potujeta in svoje izkušnje z veseljem delita na svojem blogu in Instagramu.
Annika in Mathias Koch veliko potujeta in svoje izkušnje z veseljem delita na svojem blogu in Instagramu.

Annika in Mathias Koch rada spoznavata svet in svoje izkušnje s potovanj delita z drugimi. Več o njunih dogodivščinah preberite na njunem popotniškem blogu, na Instagramu pa sledite Anniki in Mathiasu, kjer si lahko ogledate še več čudovitih fotografij.