Stanje naročila
Fotokioski
Informacije
08 205 91 91

Moj uporabniški račun

Prosim izberite...
Ob odjavi se iz varnostnih razlogov izbrišejo vsi neshranjeni projekti in vsebina vaše košarice.

Ajda Sitar je prava mojstrica v oblikovanju CEWE FOTOKNJIG

Svojo prvo potovalno fotoknjigo s spomini na čudovito poročno potovanje na Sejšelih je oblikovala 2 leti po potovanju. Med listanjem svojega izdelka polnega nepozabnih trentkov, se še zdaj sprašuje, zakaj se je ni lotila takoj po potovanju. Pravi, da je to, kako te lahko fotografija popelje nazaj v preteklost, nazaj na tisto rajsko plažo (tudi sredi najhujše zime), nazaj na poročno plažo, nazaj na Sejšele ali pa kamorkoli drugam, naravnost magično.

Pri oblikovanju svoje prve fotoknjige je izbrala kvaliteten debelejši premium mat papir, ležeč A4 format (Velika panorama), napis na naslovnici pa je še dodatno okrasila z zlatim okrasnim premazom. Priznava, da so se ji prvič, ko je fotoknjigo svojega poročnega potovanje vzela v roke, kar malo orosile oči. To je moč spominov, shranjenih v otipljivi in ne le v digitalni obliki.

CEWE FOTOKNJIGE ponavadi ustvarja po oblikovalskih predlogah, ki so na voljo v v spletnem urejevalniku, v Fotoprogramu CEWE Fotosvet ali v aplikaciji CEWE. Predvsem jo je navdušila oblikovalska predloga za oblikovanje letne fotoknjige, katero je sama izbrala za leto 2021 in vanjo vključila različne lepe trenutke: uživanje na morju, raziskovanje naše prečudovite Slovenije, pihanje prve svečke njene hčerkice Rubi in nakup nove hiške, ki je zdaj že postala njihov dom.

Pravi, da je najtežji del ustvarjanja fotoknjige izbira fotografij, urejanje le te pa je presenetljivo enostavno. Pravi, da ponavadi izbira postavitve, kjer je več fotografij na eni strani, saj je velikost XL, ki jo sama najraje izbere, precej velika. Rada se poigrava z možnostmi, ki so na voljo v urejevalniku in tako raziskuje, kaj ji je najbolj všeč. Eden od dodatkov, s katerim rada popestri svojo fotoknjigo, so okvirčki okoli fotografij. Uporabi jih le pri nekaterih fotografijah in tako poskrbi za unikaten izgled vsake strani svoje fotoknjige.

Sejšelom in letu 2021 je sledila še Jordanija. Pri listanju fotoknjig se ji pogosto pridruži Rubi, ki z velikim zanimanjem analizira vsako fotografijo posebej. Med spominjanjem vseh lepih trenutkov se hkrati tudi sprašuje, kaj vse nam prinaša prihodnost in komaj čaka, da zapolni še eno knjigo lepih spominov.